Kerékpár, vagy ami engem érdekel és köze van a 2 kerékhez

Manitou Mastodon

2017. április 22. - Misi....

Korábban még semmit nem tudtunk róla, mert csak ez a pár fotó keringett róla és jelent meg egyetlen kiállításon. Azóta viszont eltelt egy kis idő. 

Végre hivatalosan is kint van az összes infó róla. Manitou honlaphoz katt a képre 

manitou_mastodonpro_1.png

Tovább

Schindelhauer bikes - Wilhelm

Egy kis cégecske Charlottenburgban (Német o). Na jó, örülnék én egy ilyen kis cégecskének :)

Az összes gépük Gates Carbon drive-al van szerelve. Kivétel nélkül. 2015-ben Red Dot díjat kaptak egy városi felhasználásra tervezett kerékpárért. 

bp_2015_4_3.jpg

Egyébként nem erről akarok most írni, hanem a Wilhelm-ről.

Ez a cég csúcs gépe. Természetesen ez is Gates Carbon driveal van szerelve és választható hogy 9, 12 és 18-as Pinionnal kéred. A fékek a szintén német Trickstuff-tól jönnek. A váz egyébként triple butted aero 6061 amibe integrált nyeregcsőbilincs és kovácsolt papucsok kerültek. 5 gyári méretben létezik, de custom méretben is gyártanak ha úgy kéred. Tesznek rá akár csomagtartó szemeket egyéni igények alapján így azzal és olyan csomagtartóval szereled amivel akarod. Így már nem csak városi gép, hanem egy komoly túra kerót is össze lehet pakolni belőle. 

A Pinion kicsit megdobja az árat (kb úgy kétszeresére a sima agyváltóshoz képest), és amin csodálkozom, hogy itt nincs gyárilag benne az árban a láma szett és a sárvédő szett. Ami már csak azért is fura, mert bárki aki melóba jár, vagy hosszabb túrára használja a gépet (márpedig a Wilhelmet erre tervezték) annak az első dolga lesz ezeket felpakolni rá. Az alatta lévő Friedrich csak fele ennyibe kerül (8 vagy 11 sebességes Shimano Alfine agyváltó) és azon már rajta vannak ezek az "extrák". Bár ahogy látom a csúcs gépet még ennek ellenére is csak előrendelni lehet másfél hónapra. 

Szeretném én csak az "olcsóbb" verziót magaménak tudni. Gyönyörű mind a csomagtartó mind a lámpa, a rejtett bovdenvezetés az agydinamóig és valahogy az egész kidolgozása teljesen prémium érzetet kelt. 

bfs15_schindelhauer_tubylar-steel_porteur-style_front-pannier-rack_details.jpg

Igazából nem is tudom miért nézegetem ezeket a kerókat, mert kívül esik azon a körön, ami nekem a megfizethető kategória. Néha csak jó nézegetni őket. 

PINION

Ha tetszett a post kövess Facebookon. Katt IDE és like.

Nézz szét a blogon hátha találsz még más érdekességet, a megosztásokat megköszönöm ;) 

Shimano MW81 téli cipő teszt

 

Ezt még régen a Bringabuzira írtam, de addig addig készült, míg végül elmúlt a tél, és teljesen aktualitását vesztette. De most, hogy ismét "kis tél" van, és tegnap csontig ázott a nyári SPD cipőm, így április végén eljött az idő, hogy mégis feltegyem. 

 

Szóval Shimano MW81 téli cipő teszt.

shimano-mw81-winter-boot-12-zoom.jpg

Tovább

Race Face NEXT R 2018

Még tavaly adtam el a Race Face kormány-stucni kombómat valami vicc áron. Azóta is sajnálom. Próbáltam vissza venni, de persze esélytelen volt. Na mindegy. 

Viszont a híres kanadai cég bejelentette a 2018-as NEXT R (ez az agresszív Rally vonal) újításait. Ezen kívül azért még több vonaluk is van pl Next, Turbine, Atlas, Affect, Ride, Chester stb stb. Már lassan zavarba ejtően sok. Ez a Next R egyébként a Next SL és a SixC vonal között foglal helyet (azaz a cross-country-Enduro és a downhill között).

Az egyik legvagányabb újításuk a tengelybe integrált power meter. Akinek ismerős "véletlen" és rávágja, hogy az Easton is pont ilyet dobott a piacra az nem téved, mert közös projekt volt. 

screen_shot_2017-04-19_at_11_07_45_am.png

Tovább

Emelt láncvilla 2.0

Tegnap írtam az emelt láncvilláról ITT

Ez a TREK megoldása volt a ballonosabb gumik és a lánctányér közötti hely problémájának megoldására plusszos gumiknál.

 A Specialized is próbálkozott a megoldással egy kicsit más megközelítéssel. Ő lett a Specialized Fuse 6 Fattie. 3.0-ás gumiméret már bőven a 27,5 + kategóriába számít, és ha ők nem emelik a láncvillát, akkor valahogy máshogy kell megoldani a csőelvezetést. A Spec a "Diamond Stay" megoldást alkalmazta. Inkább berakok egy pár képet az beszédesebb, mintha körbe írom. capturesdg.JPG

Tovább