Kerékpár, vagy ami engem érdekel és köze van a 2 kerékhez

Csőváz blog

Mark Beaumont 80 nap alatt a Föld körül az Angliai felkészülés (+update)

2017. április 03. - Misi....

Mark Beaumont

mark_beaumont.jpg

Bizonyára nagyon sokaknak ismerős ez a név. 2008-ban 194 nap és 17 óra alatt kerékpározta körbe a Földet. Igaz akkor egyedül, és mindenféle segítség nélkül sikerült ezt elérnie. Be is került a Guinness rekordok könyvébe, és egy ideig tartotta is ezt a rekordot.
Akik szeretnék ezt az utat megnézni a BBC dokumentumfilmben végig nézhetik.

THE MAN WHO CYCLED THE WORLD 

A kerékpározás mellett volt egy-két "nehézsége" is: vérhast kapott, tönkre ment a km órája (ami nélkül a Guinness rekord érvénytelen), Thaiföldön terrortámadástól, Iránban emberrablóktól kellett félnie, Ausztráliában mérges kígyókkal találkozott, és a szél miatt majdnem feladta, Amerikában elütötték és kirabolták stb stb. Nézzétek végig a videó sorozatot, rendkívüli élmény egy kerékpáros számára még csak nézni is.

A jelenlegi földkerülő rekordot Andrew Nicholson tartja 123 nappal. Mark most azt tervezi, hogy 80 nap alatt teljesíti az utat. Párizsból fog indulni Július 2-án. Nekem vannak kétségeim, hogy a össze fog-e jönni a Verne féle 80-as föld kerülő szám, de majd meglátjuk. 
De előtte még bemelegítésnek körbe tekeri Britannia partvonalát laza 3500 mérföld (=5630 km).

Ez az útja holnap reggel fog indulni. Live tracker ITT. Igyekszem majd mind az angliai mint a Föld körüli utat figyelemmel kísérni. 

Mark honlapja ami folyamatosan frissül ITT

 UPDATE: azóta elindult terv szerint. Működik a live tracker, Minden kb 15 percben frissül. Kísérjétek figyelemmel. Innen láttam, hogy járt Pocsolyafaluban is (Puddletown). Ki gondolta volna hogy létezik ilyen névvel falu :)

puddletown.JPG

Update: minden nap követem az útját. Telefonon be van lőve a live tracker oldala, és amikor csak ránézek a telefonra mindig látom merre jár. Nagyon komoly. Reggel mikor felébredek 6-kor ő már nyeregben van. Mikor melóba megyek ő teker, mikor ebédelek ő teker, mikor vacsorázok ő teker, mikor este 22-kor még olvasok ő teker. Irtó kemény a srác. Nem nyom hatalmas átlagokat. 13-22 km/h közt megy 8ami azért fura kicsit, mert a nap végi összefoglaló videóban mindig magasabb km/h átlagokat ír ki). Aránylag nyugis tempón pörget. De még ilyen kímélő tempóban is amit véghez visz valami fergeteges. Ja és minden napról van 1-2 perces kis videó. A fenti linkekről elérhetőek. 

Update: Kajalásról egy kis videó

Ha tetszett a post kövess Facebookon. Katt IDE és like.

Ha úgy gondolod, hogy ez az infó másnak is hasznos lehet, akkor a megosztásokat megköszönöm. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csovaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1612397771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása