Kerékpár, vagy ami engem érdekel és köze van a 2 kerékhez

Csőváz blog

Hajtóműtöri + Cane Creek eeWings

2018. április 27. - Misi....

Emlékeztek még a 90-es évek közepére? Akkoriban nem volt annyi integrált tengelyes hajtókar mint manapság. Ma már a belépő kategóriában is van. Akkoriban kb 2-3 volt. 

A Bullseye (galéria)

A Sweet wings (galéria)

Később a 2000-es évek környékén jött a Propeller Ti (galéria)

Tioga Revolver

tioga_revolver.jpg

Az évszámokra már rég nem emlékszem. Kb annak is örültem akkoriban, ha tanítás után bent maradhattunk a teremben netezni. Akinek pentium 486-os gép jutott az volt a császár. Élőben egyébként még egyetlen egy hajtóművet sem láttam a fentiekből. A titán iránti rajongásom már korán kialakult és tart a mai napig. Én kis hétköznapi sznobizmusom. De egy pár titán csavarnál, titánrugós váltónál, meg kormánynál tovább nem engedett a pénztárcám. Mondjuk az óta már nem érdekel, hogy titán-e vagy sem, úgyis csak a pedált kell tekerni. 

De most itt van egy újabb gyönyörű titán csecse-becse, amire lehet nyálat csorgatni. 

A Cane Creeks leporolta a Sweet Wingst, és kicsit átdolgozva egy kevéske fogyókúra után piacra dobta ismét. Ez lett az eeWings, Kerek 400 gr mondjuk tányér nélkül. Állítólag 20%-al merevebb, mint bármely piacon lévő karbon hajtómű. Elnézve a videót, ha egy karbon kar még ennél is hajlékonyabb akkor az már nem semmi.

A eeWingst laza 999 dolcsiért kínálják és van rá 10 év garancia. Ennyi pénzért már elvárnám, hogy a következő 10 évben ne vezessenek be új középcsapágy szabványt. 

 

Többi alkatrész ITT Ha esetleg van még ami szerinted a listába illik szólj nyugodtan ;)

Facebook oldal ITT. Ha esetleg tetszett oszd meg másokkal is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csovaz.blog.hu/api/trackback/id/tr7513874958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása