Kerékpár, vagy ami engem érdekel és köze van a 2 kerékhez

Csőváz blog

Schindelhauer bikes - Wilhelm

2017. április 21. - Misi....

Egy kis cégecske Charlottenburgban (Német o). Na jó, örülnék én egy ilyen kis cégecskének :)

Az összes gépük Gates Carbon drive-al van szerelve. Kivétel nélkül. 2015-ben Red Dot díjat kaptak egy városi felhasználásra tervezett kerékpárért. 

bp_2015_4_3.jpg

Egyébként nem erről akarok most írni, hanem a Wilhelm-ről.

Ez a cég csúcs gépe. Természetesen ez is Gates Carbon driveal van szerelve és választható hogy 9, 12 és 18-as Pinionnal kéred. A fékek a szintén német Trickstuff-tól jönnek. A váz egyébként triple butted aero 6061 amibe integrált nyeregcsőbilincs és kovácsolt papucsok kerültek. 5 gyári méretben létezik, de custom méretben is gyártanak ha úgy kéred. Tesznek rá akár csomagtartó szemeket egyéni igények alapján így azzal és olyan csomagtartóval szereled amivel akarod. Így már nem csak városi gép, hanem egy komoly túra kerót is össze lehet pakolni belőle. 

A Pinion kicsit megdobja az árat (kb úgy kétszeresére a sima agyváltóshoz képest), és amin csodálkozom, hogy itt nincs gyárilag benne az árban a láma szett és a sárvédő szett. Ami már csak azért is fura, mert bárki aki melóba jár, vagy hosszabb túrára használja a gépet (márpedig a Wilhelmet erre tervezték) annak az első dolga lesz ezeket felpakolni rá. Az alatta lévő Friedrich csak fele ennyibe kerül (8 vagy 11 sebességes Shimano Alfine agyváltó) és azon már rajta vannak ezek az "extrák". Bár ahogy látom a csúcs gépet még ennek ellenére is csak előrendelni lehet másfél hónapra. 

Szeretném én csak az "olcsóbb" verziót magaménak tudni. Gyönyörű mind a csomagtartó mind a lámpa, a rejtett bovdenvezetés az agydinamóig és valahogy az egész kidolgozása teljesen prémium érzetet kelt. 

bfs15_schindelhauer_tubylar-steel_porteur-style_front-pannier-rack_details.jpg

Igazából nem is tudom miért nézegetem ezeket a kerókat, mert kívül esik azon a körön, ami nekem a megfizethető kategória. Néha csak jó nézegetni őket. 

PINION

Ha tetszett a post kövess Facebookon. Katt IDE és like.

Nézz szét a blogon hátha találsz még más érdekességet, a megosztásokat megköszönöm ;) 

A bejegyzés trackback címe:

https://csovaz.blog.hu/api/trackback/id/tr2912443107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása