Kerékpár, vagy ami engem érdekel és köze van a 2 kerékhez

Csőváz blog

Rugós nyeregcsövek

2018. június 07. - Misi....

Ez a post inkább csak magamnak lesz, hogy később ne kelljen megint összeszednem mi közül lehet/érdemes válogatni. Ha meg már összeszedem magamnak, akkor lássátok Ti is, illetve ha van valakinek tapasztalata, akkor nyugodtan ossza meg lent a kommentek közt.

Már régóta érlelődik a gondolat hogy beszerzek a FAT-re egyet hogy kicsit kényelmesebb legyen a hátulja. Az olcsóbb szarokat inkább elkerülném. Összegyűjtöttem egy listát, ami elég minőségi, és érdemes számításba venni. 

Redshift - ShockStop seatpost

Ez igazából még nem elérhető, de tuti gyártásba fog kerülni. Már gyűjtögetik rá a zsét ITT Ára olyan 160 USD körül lesz.  

 

SR Suntour NCX SP12

Olyan 20 ropi magasságától akciósan most a ROSE-ról már rendelhető. 

Van hozzá porvédő neoprén tok

518audke_7l_sy355.jpg 

Cane Creek Thudbuster LT  (Long Ttravel)

Ebben ami tetszik, hogy nem rugós (homok-sár nem tud bejutni a belső részekbe és nem koptat szét mindent), és erre is van kis neoprén tok, ami védi a kosztól. Mivel kevésbé bonyolult mint a rugós nyeregcsövek kis előnyt élvez nálam. 

ess_cccrb-il.jpg

Cane Creek Thudbuster ST  (Short Ttravel)

 Ez kb ugyan az mint az előző, csak rövid úttal, meg más alakú elasztomerrel.

 

Cirrus Cycles - BodyFloat

3 verzióban létezik: Alu, Titán és karbon csöves verzió. Védőzacsi ehhez is van. 

al-ti-carbon.jpg

 

Canyon VCLS 2.0

Bár felépítésében ez a legegyszerűbb illetve a legkönnyebb mégsem lesz benne végső kosárban. Csak azért raktam bele a listába, mert okos, és ha valakinek (mondjuk Cyclocross versenyre) számít a súly, akkor ne alázza le a gépet egy 600 gr-os nyeregcsővel. 

11-img_3950.jpg

Ergon CF3 PRO

Ugyan az mint az előző, csak más a név. Ezeknél egyébként nem tudom hogy oldják meg, hogy a nyeregcső 2 része közé ne kerüljön be a kosz. Simán bejut oda a homok, és csiszol szét mindent mint egy smirgli. Bár valószínűleg sehogy nem tudják megoldani. 

ergon_cf3_pro.png

 

Satori Animaris

Ez is paralelogramma elven működő rugós cucc, de leírás meg teszt nem sok van róla sajnos. Felépítésében látszik, hogy nem valami kis gagyi szar. 

61ln1zj1fgl_sl1500.jpg

 

Rinsten Spring

Na ez a legegyszerűbb, bombabiztosan primitív. Még ez is csak Kickstarteres, de a honlapjuk szerint 2018 augusztustól már érkezni fognak az első példányok. Ami viszont arcpirító, hogy 44 USD + 12 USD (posta) a költsége. Átszámítva 15 ropi egy ilyen irtó primitív dologért felháborító. Egy rövid írás róla ITT

Elnézve az árát egyébként eszembe jutott, hogy keresni kéne egy rugókészítőt, és megcsináltatni vele. Lefogadom hogy negyed ennyiért kihozná ugyan ezt. Na majd ha nagyon sok időm lesz lehet utána járok. 

Specialized Sequoia Expert

Bár ez annyira keveset mozog, hogy nem is nagyon van értelme belerakni a listába. 

specialized-sequoia-expert-cg-r-fact-carbon-seatpost.jpg

USE Vybe 

Na erről videót, meg tesztet nem találtam. meg itt a gyári honlap Max ennyit meg ITT a gyári honlap.

 

use_vybe_seat_post.jpg

 

Ennyi fért volna bele. Egyetlen hátránya ezeknek a nyeregcsöveknek, hogy a jó öreg nyeregtáskát nem tudom rátenni a keróra. Ha van tapasztalatod a fentiekkel, akkor hajrá a komment szekcióban!

Többi alkatrész ITT

Facebook oldal ITT 

A bejegyzés trackback címe:

https://csovaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4914028484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása